Menu
Your Cart

Брашно от Тапиока

Брашно от Тапиока
Брашно от Тапиока
0.00 лв.
Без данък: 0.00 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Модел: Брашно от Тапиока

ЗА ПОРЪЧКИ

Брашно от Тапиока с естествен вкус и натурален аромат. Често се използва в подправяне на супи и по-точно тяхното сгъстяване, ценен елемент в сосове, каши и кремове. Извлича се от растението Маниока, подходящо е както за деца, така и за възрастни, особено вегани. Не съдържа захар и глутен. В миналото в Северна и Южна Америка местните индианци са използвали това растение за набавяне на най-необходимите съставки за тяхното съществуване. Коренът е най-важната суровина, която е ядлива. От него се приготвя чрез настъргване и изсушаване брашно. То притежава много витамини и минерали, които са полезни за хората страдащи от редица алергии.

На какво е богато брашното от Тапиока

В него има много микроелементи като: калций, калий, желязо, магнезий, фосфор, цинк и др. , както и белтъчини, които заместват животинската храна. Активните спортисти често прибягват към брашното от тапиока, заради енергията която дава и по-добрата обмяна на веществата. Засилва метаболизма, който е изключително важен за тези от вас, които полагат тежък физически труд.

Вкусът на тапиоката е много приятен, стига да знаете как да приготвите даденото хлебно или тестено ястие. Интересен факт е че една супена лъжица тапиока се равнява на две лъжици и половина бяло брашно тип 500.

За какво се използва брашното от Тапиока

Приготвяне на супи и каши за дец

Добър заместител на брашното в сосове и ястия

Влиза в състава на кремове, сладкиши и шейкове

Има способност да желира допълнително яденетата

Допълнителен плюс е, че брашното от Тапиока има водозадържащи свойства.  Брашното е устойчиво на влага и е добър сгъстител в неутрална и кисела среда. Може да се замразява и размразява , отличен стабилизатор на емулсии. Подобен продукт от нашия онлайн магазин със същите свойства е Псилиум Хуск.


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
BIOLIVE използва бисквитки и други технологии, за да можем да предлагаме страниците ни безопасно и надеждно, да проверяваме работата им и да подобряваме потребителския ти опит, включително релевантното съдържание и персонализираната реклама както на нашите страници, така и на страниците на трети страни.